kwaliteiten als hsper

 

 

 

 

pippie langkous

 

 

 

folder workshop crea-geluk_v_0_4

 

Workshop HSP voor ouder en kind.

Zie jouw kwaliteiten als hooggevoelig ouder en kind.

 

Herken jij ook veel kenmerken van het HSP zijn in jezelf en bij je kind?

 

 1. Uitgeput en overprikkeld na een dag werken en uitgeput en overprikkeld na een dag school?
 2. Fijn om weer thuis te zijn na een verjaardagsfeest en moe en overprikkeld thuiskomen van een kinderfeestje?
 3. Niet naar beelden van het nieuws kunnen kijken en niet kunnen kijken naar een te zielige kinderfilm omdat de emoties te heftig zijn?
 4. De gevoelens voelen van je collega die niet goed in zijn vel zit en de gevoelens voelen van dat klasgenootje die geen fijne thuissituatie heeft?
 5. Last hebben van de collega die overal op loopt te mopperen en last hebben en je vervelend en overprikkeld voelen over de juffrouw die boos deed tegen een klasgenootje?
 6. Ben je veel aan het denken over situaties of veel aan het denken over wat er morgen op school gaat gebeuren?Het zijn voorbeelden van de lasten die je hebt in het HSP zijn. Voor jou en je kind.

 

Weet je dat jullie er samen in kunnen groeien steviger te staan. De gevoelens en prikkels meer buiten jouw zone te laten! Zodat je er minder last van hebt en samen meer de mooie kanten van het HSP kunt gaan ervaren.

Tijdens deze workshop wordt voor jullie beiden duidelijk waarom je veel prikkels binnen laat komen en waarom je er zo moe van wordt. Jullie leren in de workshop samen hoe je dat kunt verminderen. Je krijgt uitleg hierover en we doen oefeningen. Dit zijn doe-oefeningen maar ook visualisaties (filmpjes in je hoofd maken) Deze gaan over:

 1. Hoe werkt de energie in en om je heen en we gaan deze voelen bij elkaar.
 2. Stevig leren staan en dat uitstralen. Zelfvertrouwen krijgen.
 3. Samen onderzoeken waar jij goed in bent. Een superster worden, zowel ouder als kind.
 4. Een oefening waarbij je bij elkaar het hoofd leeg maakt en daarmee tot rust kunt brengen

 

Voor wie is deze workshop?

Deze cursus is bestemd voor elke ouder en kind tussen de 7-12 jaar die beiden last hebben van kenmerken van het HSP-zijn. Jullie willen meer de positieve kanten van het HSP-zijn gaan ervaren en dit uitstralen.

De workshop wordt gehouden op een zaterdag van10.00-16.00 uur in Budel. De kosten voor jullie samen zijn € 125,00 inclusief lunch.

 

Voor informatie of opgeven: mail me via info@debalansboom.nl

Pippiworkshop voor volwassenen.

Iedereen krijgt een glimlach op zijn gezicht als hij de verhalen van Pippi Langkous hoort en ziet. Zo in het leven te kunnen en durven staan. Hoe mooi is dat! Gewoon je ding doen zonder na te denken wat andere mensen van je zullen denken. Leven in het hier en nu zonder te blijven piekeren over wat geweest is en komen gaat. Je echte ik durven laten zien inclusief je passies en gekke gewoontes. Je dromen waarmaken. Vertrouwen op je eigen kracht. Volgen van je hart!

In deze workshop gaan we daarmee aan de slag. We besteden aandacht aan:

 1. Leven in het hier en nu
 2. Voelen in plaats van denken
 3. Jezelf durven zijn vanuit jouw kwaliteiten
 4. Zelfvertrouwen

Door middel van oefeningen, uitwisselen van ervaringen, meditaties, visualisaties en creatieve opdrachten gaan we met deze thema's gezamenlijk aan de slag. De gezamenlijkheid geeft een binding in de groep. De workshop zal een meerwaarde in de geluksbeleving van je leven betekenen. Voor jezelf maar bijvoorbeeld in het dagelijks leven ook als spiegel voor je kind of anderen in je omgeving.

De workshop wordt gegeven in Budel van 10.00-16.30 uur. Kosten € 75,00

De inhoud van de workshop is ook te volgen via wekelijkse losse lessen van een uur. Kosten € 12,50 per les of € 95,00 voor 8 lessen.

Voor meer informatie of opgeven: info@debalansboom.nl

 

 

 

Workshop Crea-geluk.

Houd jij van creatief bezig zijn? En ben je ook geïnteresseerd in samen op zoek te gaan naar het geluk in je leven? Hier met elkaar over in gesprek te gaan?

In deze workshop gaan we samen geluksdoosjes maken. En terwijl we creatief bezig zijn, gaan we het gesprek aan over waar wij het geluk in ons leven zien. Elkaar stimuleren en enthousiasmeren staat centraal. Zowel op creatief vlak als op het zien van geluksmomentjes in je leven!

 

Deze workshop vindt plaats in de avond van 19.30-21.30 uur

Kosten € 12,50 incl. materiaal

Interesse? Stuur een mail naar info@debalansboom.nl