Zeven tips voor geluk.

 

geluk

Iedereen is op zoek naar geluk. De één blijft altijd zoeken, de ander ziet het direct.

 

Eigenlijk gaat geluk vinden niet om het eindresultaat. Het gaat in essentie over de weg waarop en daarbij, het opzetten van de juiste bril. Je geluksbril! En het mooie is dat iedereen deze bril in zijn bezit heeft. Echter veel mensen zien deze bril over het hoofd. Hij staat bijvoorbeeld op hun voorhoofd maar ze merken niet dat dat ze hem een etage lager, voor hun ogen, mogen zetten. En als ze dan hun bril gevonden hebben, hebben ze ook nog grote verwachtingen wat ze dan op dat moment door hun bril zouden moeten zien. Een groot geluksmoment is schaars, echter veel kleine geluksmomentjes samen kunnen ook een groot geluksgevoel geven.

 

Waar vind je dan je geluksbril, hoe kun je hem opzetten? Eigenlijk heel simpel: door bewustwording. Ik geef je zeven tips om je bewust te worden van deze mooie bril:

1. Ga meer je lichaam voelen. Neem in tijden van drukte en stress een paar seconden de tijd bewust te voelen hoe je lichaam aanvoelt. En stuur vervolgens zachtheid naar de plekken in je lichaam die op dat moment even niet goed voelen.

2. Ben je bewust op deze momenten ook je voeten te voelen. Voel de stevigheid die de aarde je geeft.

3. Adem op zo’n moment bewust naar je buik. Het geeft je een moment van rust en ontspanning. Geniet daar van, hoe kort het ook is.

4. Kies elke dag een moment voor jezelf. Groot of klein, alles is goed. Dat kan een kopje thee zijn die je met aandacht voor jezelf maakt, een schuimbad waar je jezelf op trakteert of een moment een goed boek te lezen. Laat alles wat je denkt nog te moeten doen op dat moment rusten. Die tien minuten tot een half uur kun je echt geven aan jezelf op een dag!

5. Maak een wandeling in de natuur. Verwonder je hoe de natuur in elkaar zit. Hoeveel mooie dingen er te zien, ruiken en beleven zijn. Verwonder je zoals een klein kind kan doen!

6. Laat wat je denkt dat andere mensen van je denken achter je. Jij hebt jouw leven. Deel jouw leven in zoals jij dat wilt. Later aan je sterfbed zal je meer tevreden zijn met de gedachte “ik heb mijn leven geleefd zoals ik zelf gewenst heb” in plaats van “ik heb mijn leven geleefd volgens de maatstaven van de mensen om me heen”.

7. Schrijf elke avond voor je gaat slapen 3 dingetjes op waar je die dag gelukkig of dankbaar in was. Dat kan dat lekkere kopje thee zijn maar ook een flitsgedachte van geluk tijdens een mooie ontmoeting met een vriendin of in het contact met je kind.

 

Je zult zien dat al deze kleine momentjes van aandacht en geluk je grotere gevoel van geluk vergroten. En daar gaat het immers om in het leven!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *