Laat jij je echte ik zien?

dansen in de straat

 

Vandaag liep ik in de stad. Het winkelcentrum van Eindhoven met heel veel mensen, veel verschillende mensen. Ik verbaas me altijd over de diversiteit van alle mensen. En toch ook weer hun gelijkheid.

Maar goed, tussen al die mensen liep een jongen, een jongeman eigenlijk. Ik schatte hem rond de twintig. Handen omhoog en swingend op de muziek die hij op zijn hoofd had en hoorde. Wat mooi! Wat goed zo authentiek te kunnen zijn en je niets aan te trekken van eventuele oordelen van de mensen om je heen. Gaat het in het leven immers niet over het genieten van je eigen leven te leiden. Je leven met je eigen ik, je eigen ziel zoals je bent. Het lijkt zo simpel maar het valt niet mee. Ik merk het aan mezelf. Heel mijn leven heb ik bewust of onbewust mijn best gedaan in de wereld te passen die ik dacht dat hij van mij verwachtte. Maar terugkijkend besef ik dat ik grotendeels leefde volgens de gedachte wat ik dacht dat de mensen van me verwachtte in plaats van leven vanuit mijn echte ik en ziel. Echt mezelf zijn betekent voor mij soms gek doen, humor inbrengen, mijn mensvisie naar buiten brengen, soms gewoon stil en in mezelf zijn en het soms uitjubelen. Creatief zijn en dat in mijn leven integreren. Op zijn tijd een goed gesprek met de ander maar ook kunnen genieten van stilte om me heen. Ik ben momenteel in het proces “gewoon” mijn leven te leven vanuit mijn eigen ik. Dat valt niet altijd mee. Ik moet mezelf centraal zetten, niets aantrekken van de oordelen die andere mensen zouden kunnen hebben. En dat is een proces. Een proces van acceptatie van mezelf. Mijn maskertje laten vallen. Echter ook een proces naar nog meer genieten van het leven omdat ik doe en leef volgens wat ik wil en voel. En dat geeft enorm veel positieve energie.

Is het niet prachtig als we allemaal onze echte ik zouden kunnen laten zien? Als we niet meer oordelen naar elkaar en ook onze eigen gedachten en daden niet laten bepalen door onze angst voor wat anderen zouden kunnen denken? Ik wil jou  daar ook voor uitnodigen. Laat je maskertje maar vallen en ontdek je echte ik. En laat deze zien aan de ander. Hoe mooi en positief maken we dan de wereld! Zodat alle mensen die bijvoorbeeld door de winkelstraat van Eindhoven lopen op hun eigenwijze en eigen wijze dansend of op een andere manier daar kunnen rondlopen. Zonder oordelen en vanuit hun eigen ik…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *